De bijen hebben hulp nodig.

De bijen worden met uitsterven bedreigd. Met hun bestuivingsdiensten zijn zij van onschatbare waarde voor onze voedselproductie. Zonder hen geniet men niet meer van fruit, groenten en andere lekkernijen.

Een serieus probleem waarin de mensheid met innovatie, passie en gezamenlijke daadkracht écht resultaat kan boeken. Voor nu, maar ook voor later.

Dit kunnen wij doen voor de bij

Het helpen van de bijen kan op verschillende manieren waardoor iedereen een (kleine) bijdrage kan leveren. Niet alleen fijn voor de bijen in uw omgeving, maar ook voor uzelf. De gebruikte technieken van een bijenvolk zijn fenomenaal en een aanrader om uzelf in te verdiepen.

De manieren om te helpen zijn soms gemakkelijker dan gedacht. Door het planten van onder andere lavendel, vlinderstruik en kattenkruid in uw tuin zijn een aantal van de planten die geschikt zijn. Het steunen van een lokale imker of het adopteren van een bijenvolk zijn ook goede manieren om imkers en de bijen te helpen. Wanneer u last heeft van hooikoorts kunt u hierdoor direct de lokale honing kopen en hiermee de symptomen verminderen. Een win-win situatie voor iedereen.