Schriek Techniek houdt de bijen in beweging

Bijen spelen een belangrijke rol bij de voortplanting en evolutie van 80% van alle planten op aarde. En zonder deze bijen hebben wij geen groenten, geen fruit of andere vormen van lekkernijen.

56161729 1278356355656554 6323785545981886464 n

Door verschillende oorzaken is er wereldwijd een zorgwekkend verhoogde bijensterfte. Één van de grootste oorzaken is Varroamijt. Een parasiet die zich voortplant in het ‘broed’ van honingbijen. De bij heeft de hulp van de mens nodig, want ook wij hebben de bij nodig in ons ecosysteem. Wanneer er niet genoeg bijen zijn om gewassen te bestuiven, zullen er soorten uitsterven. Verschraling van onze natuur en zelfs voedselschaarste kunnen het gevolg zijn.

In samenwerking met Daan's Honing

Daarom heeft Schriek Techniek sinds 2019 een bijenvolk geadopteerd en houdt in samenwerking met Daan’s Honing de bijen in beweging. We hebben hierin een lange termijn visie en willen niet alleen onze kennis over de bij vergroten, maar ook onze opdrachtgevers, jou als lezer en iedereen die geïnteresseerd is enthousiast maken om een bijdrage te leveren aan imkers en organisaties zoals bijvoorbeeld Bee Serious.

We zijn druk bezig om onze website uit te breiden om later dit jaar alle informatie over ons eigen bijenvolk uitgebreid in kaart te kunnen brengen. Zo onderneemt Schriek Techniek maatschappelijk verantwoord, nu en in de toekomst.